Stațiunea

Stațiunea Bizușa se află în partea de Nord-Est a județului Sălaj, la o distanță de 60 km de Zalău și 56 km de Baia Mare.  Situată într-o zonă pitorească, pe valea Someșului, stațiunea este înconjurată de dealuri împădurite cu brazi și foioase.  La Bizușa se poate ajunge atât pe cale auto, pe DN 1C, cât și cu trenul.

Bizușa-Băi are o climă temperat-continentală, cu veri răcoroase și ierni reci. Temperatura medie vara este de 16°C - 20°C, iar iarna între -10°C și -20°C. Precipitațiile anuale ating în medie 600-800 mm

Factori curativi la Bizușa

Pe langă cadrul natural, bogăția stațiunii constă în apele minerale sulfatate, bicarbonatate, cloro-magneziene, sodice, hipotone și atermale. Aceste ape minerale cu efecte terapeutice au fost descoperite și captate încă din anul 1932, când au fost amenajate și primele izvoare.  Cura balneară oferita aici este recomandată nu doar pentru cei bolnavi, ci și pentru cei care doresc să se mențină sănătoși.  La Bizușa-Băi, poți beneficia de o cură balneară de recuperare la cele mai mici prețuri.  Mai multe detalii despre efectele terapeutice ale apei și despre diferitele proceduri medicale se pot găsi în secțiunea Tratament.

Spre deosebire de alte stațiuni, unde predomină aglomerația, Bizușa a rămas o stațiune mică, ascunsă în mijlocul codrilor - o stațiune ideală pentru odihnă și relaxare, unde te poti simți cu adevărat rupt de lumea cotidiană.   

 

Agrement

Drumeție - o plimbare prin codrii înconjurători este cel mai plăcut și mai sănătos mod de a-ți petrece timpul.

Zboruri cu parapanta - pentru cei în cautare de aventură, Bizușa este una dintre puținele stațiuni care vă oferă zboruri cu parapanta.

 

biserica-lemn-bizusaObiective turistice lângă Bizușa-Băi

Valea Someșului - în imediata apropiere a ștatiunii, spre drumul național.

Biserica de lemn „Adormirea Maicii Domnului” din Ileanda (3,5km) - un monument arhitectural din secolul al XVII-lea.

 

Rezervația Naturală „La Castani” din Rogna (17km) - Rezervația se întinde pe o suprafață de 7,8 hectare, la o altitudine de aproximativ 280 de metri. Zona a fost declarată rezervație naturală datorită castanului comestibil (Castanea sativa) - un arbore rar, prezent aici. Castanii au fost inițial aduși aici în timpul Mariei Tereza și au continuat să se dezvolte datorită condițiilor optime. Pădurea este compusă din: 60% castan comestibil (Castanea sativa), 20% fag (Fagus sylvatica) și 20% gorun (Quercus petraea). Circa 80% dintre exemplarele de castan comestibil s-au regenerat natural. Vârsta arborilor din rezervație este cuprinsă între 1 și 100 de ani.

Peștera Măgurici (6,5km) - situată în comuna Răstoci,  pe o suprafață de un hectar, peștera este declarată arie protejată și monument al naturii.  Valoarea peșterii constă atât în structura geologică cât și în faptul că găzduiește câteva specii foarte rare de lilieci.

Maramureșul (excursii organizate) - de la Bizușa se organizează excursii în Maramureș, pentru vizitarea unor obiective turistice faimoase precum Cimitirul Vesel de la Săpânța (129km), Valea Izei, Valea Marei și renumitele biserici cu turlă din lemn specifice Maramureșului.


Alte obiective turistice în regiune:

Sfinxul din Oaș - Varful Pietroasa (105km)

Muzeul Țării Oașului din Negrești-Oaș (92km)

Tabăra de sculptură în aer liber de la Izvoare (78km)

Stațiunile Izvoare (78km), Bixad (96Km), Ocna Șugatag (100km), Borșa (152Km)

Peșterile din Munții Rodnei (160km)


 


  

Acest website folosește cookies . Detalii.

Navigarea implică acceptarea lor